0
Nákupní košík
0,00 Kč
Do košíku

Pravidla soutěže "HRAJ A VYHRAJ"

27.5.2019

Organizátor soutěže

  • Organizátorem soutěže je společnost Vitaminátor s.r.o., zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 33197, se sídlem Sosnová 107, Sosnová, PSČ 793 12, IČO 28585658, dále jen „Organizátor soutěže”.

Jak soutěžit

  • Soutěž probíhá od 27. 5. 2019 do odvolání.
  •  
  • Soutěž je určena uživatelům sociální sítě Facebook starším 15 let s trvalým bydlištěm a doručovací adresou na území České republiky a Slovenské republiky, dále jen „účastník soutěže“. Soutěžící mladší 18 let se mohou soutěže zúčastnit pouze se souhlasem zákonného zástupce.
  • Ze soutěže jsou vyloučeny osoby v pracovněprávním či obdobném vztahu k organizátorovi soutěže, osoby v pracovněprávním či obdobném vztahu ke zprostředkovateli soutěže a osoby výše uvedeným osobám blízké dle ustanovení § 22 zákona č. 89/2012, občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „občanský zákoník“).
  • Z účasti v soutěži mohou být rozhodnutím Organizátora soutěže vyloučeni účastníci soutěže, kteří svojí účastí v soutěži způsobí škodu vůči Organizátorovi soutěže či třetí osobě, dále mohou být vyloučeni soutěžící zneužívající či porušující pravidla soutěže, či tací, kteří v souvislosti se soutěží porušují práva nebo poškozují či ohrožují oprávněné zájmy Organizátora soutěže či třetí osoby nebo jednají v rozporu s dobrými mravy nebo je u nich shledáno důvodné podezření z trestného činu podvodu.

 

Pravidla hry

  • Úkolem soutěžícího je vyfotit obrázek, který namalovalo jeho dítě.
  •  
  • 1. dát stránce "To se mi líbí"
  • 2. sdílet příspěvek na své zdi
  • 3. soutěžící musí svou odpověď vložit do komentářů k příspěvku oznamující soutěž 
  • 4. Vyhrává vylosovaný soutěžící, který správně odpoví a splní pravidla soutěže.
  •  
  • Účastí v soutěži soutěžící potvrzuje znalost a souhlas s těmito pravidly soutěže.
  • Každý soutěžící se smí hry účastnit pouze prostřednictvím jednoho nezeditovaného komentáře.

Výhra

  • V rámci soutěže je možné získat balíček produktů Vitaminátor v hodnotě 500 Kč - ZDARMA!
  •  
  • Výherce soutěže bude informován o výhře pod soutěžním příspěvkem na profilu https://www.facebook.com/vtmntr/?fref=ts, a to nejpozději následující pracovní den po skončení soutěže, načež bude vyzván ke kontaktu prostřednictvím privátní zprávy.
  • Výhra bude vítězi doručena do 5ti pracovních dní od vyhodnocení soutěže.

Práva a povinnosti Organizátora

  • Organizátor soutěže si vyhrazuje právo soutěž kdykoli přerušit, zkrátit, prodloužit či ukončit nebo změnit její pravidla, a to i bez udání důvodu a s účinností k okamžiku zveřejnění na profilu organizátora https://www.facebook.com/vtmntr/?fref=ts.
  • Organizátor soutěže neodpovídá za doručení výher, uvedení nesprávných či nepřesných informací v souvislosti se soutěží (ať už byly způsobené lidským faktorem či technickou vadou) či za jakékoli technické či telekomunikační obtíže či závady vzniklé v průběhu soutěže.
  • Organizátor soutěže neodpovídá za to, že si výherce nepřečte výzvu k zaslání zprávy pod soutěžním příspěvkem. Organizátor soutěže neodpovídá za jiné důvody, kvůli kterým si výherce nepřečetl výzvu nebo ho nekontaktoval pomocí privátní zprávy. V případě, že se výherce neozve pomocí privátní zprávy do 24 hodin od konce soutěže, propadá výhra Organizátorovi soutěže a nebude výherci uděle
  • Organizátor soutěže je oprávněn ze soutěže vyřadit odpovědi, které:
  •  
  • a) neodpovídají zadanému tématu soutěže,
  • b) obsahují prvky násilí či pornografické prvky, či jsou jinak v rozporu s dobrými mravy či platnými právními předpisy,
  • c) by mohly poškodit dobré jména Organizátora, jeho ochranné známky, obchodní firmu či průmyslové nebo duševní vlastnictví Organizátora nebo třetí osoby,
  • d) u které byl zjištěn podvod při nedodržení jiných podmínek soutěže,
  • e) nebyly zaslány do soutěže k tomu oprávněnou osobou.
  • O tom, zda přihlášená odpověď vyhovuje podmínkám soutěže, rozhoduje Organizátor soutěže.
  • Účast ani výhru v soutěži nelze vymáhat soudní cestou.

Souhlas se zpracováním osobních údajů, schválení pravidel

  • V souladu se zákonem č. 101/2000 , o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jako „zákon o ochraně osobních údajů“), uděluje každý soutěžící pořadateli jakožto správci souhlas se zařazením osobních údajů nacházejících se na jeho facebookové stránce, popř. osobních údajů sdělených soutěžícím pořadateli v průběhu soutěže, v rozsahu jméno, příjmení, adresa trvalého bydliště na území České republiky a e-mailová adresa (dále jako „údaje“), do databáze pořadatele a s jejich následným zpracováním prostřednictvím zpracovatele, a to pro účely vyhodnocení soutěže, pro účely zveřejnění výsledků soutěže, pro marketingové a PR účely pořadatele, tj. nabízení výrobků a služeb, včetně zasílání informací o pořádaných akcích, výrobcích a jiných aktivitách, včetně zasílání obchodních sdělení prostřednictvím elektronických prostředků dle zákona č. 480/2004 Sb., a dále pro účely prokázání souhlasu se zpracováním osobních údajů pro tyto účely, a to na dobu neurčitou s tím, že k těmto údajům mohou být přiřazeny i další údaje. Soutěžící bere na vědomí, že má práva dle ustanovení § 11 a § 21 zákona o ochraně osobních údajů, tj. zejména že poskytnutí údajů je dobrovolné, že svůj souhlas může bezplatně kdykoliv na adrese pořadatele uvedené v záhlaví těchto podmínek odvolat, že má právo přístupu k osobním údajům a právo na opravu těchto osobních údajů, blokování nesprávných osobních údajů, jejich likvidaci atd.
  • Osobní údaje pořadatel zpracovává v elektronické podobě. Osobní údaje mohou být zpracovávány prostřednictvím třetích stran, zejména pak subjektů podílejících se na průběhu promo Pořadatel je zodpovědný za ochranu osobních údajů v rozsahu podle zákona č.101/2000 Sb.
  •  
  • Tato soutěž není nikterak sponzorovaná, spravovaná nebo přidružená k sociální síti Facebook. Účastník soutěže je srozuměn a bere na vědomí, že poskytuje své informace pořadateli soutěže a nikoliv sociální síti Facebook, společností Facebook, Inc. nebo Facebook Ireland Limite

věrečná ustanovení

  • V případě rozporu ustanovení těchto Pravidel a propagačních materiálů týkajících se soutěže, nejasností týkajících se výkladu Pravidel nebo propagačních materiálů, se budou aplikovat přednostně příslušná ustanovení těchto Pravidel
  • Tato pravidla jsou úplná a závazná pro všechny účastníky soutěže. Aktuální, úplné a závazné znění pravidel soutěže je k dispozici na webové adrese: https://www.facebook.com/vtmntr/?fref=ts.

 

 

V Sosnové, dne 27. 5. 2019

prázdniny na vlně zábavy

21.5.2019

Potravinová pyramida

23.4.2019

 

Jako pomocník pro sestavování správného zdravého jídelníčku je vytvořena potravinová pyramida. Ta v sobě zahrnuje doporučení týkající se výběru vhodných potravin a toho, jak často bychom je měli na svém talíři mít.

Pro sestavení dětského jídelníčku sice žádná „dětská potravinová pyramida“ zatím vytvořena není, můžeme ale používat tu pro dospěláky s tím, že je nutné vzít v úvahu odlišnosti výživy dětí a dospělých. Ty jsou dány hlavně tím, že dospělý organizmus už neroste a nevyvíjí se. Ale pozor, ke zdravému životnímu stylu nepatří jenom procházet denně potravinovou pyramidu a odškrtávat si snězená jídla – je také důležité zaměřit se na jejich množství a velikost porcí. Pokud dítě sportuje nebo je jinak více fyzicky aktivní, je třeba, aby jedlo více než děti, které sedí u televize nebo u počítače.

Nejčastěji by se v jídelníčku měly objevit ty potraviny, kterých je na obrázku nejvíce – tedy ty, které jsou v dolním „poschodí“. Čím je pak daná skupina potravin výše, tím méně jsou pro děti vhodné. Obecně pro všechna poschodí pyramidy platí, že potraviny, které jsou v rámci jednoho poschodí více vlevo, jsou vhodnější než ty, které jsou uprostřed nebo dokonce napravo.

 

  • Potravinová pyramida

    Na základně jsou vyznačeny potraviny, které by děti měly jíst nejčastěji, čím výše jsou potraviny umístěny, tím méně by jich mělo v jídelníčku být. Na vrcholu jsou pak ty, které bychom měli my i naše dětí jíst spíše výjimečně.

Jak s pyramidou pracovat:

  • v základně jsou vyznačeny potraviny, které by děti měly jíst nejčastěji, čím výše jsou potraviny umístěny, tím méně by jich mělo v jídelníčku být. Na vrcholu jsou pak ty, které bychom měli my i naše dětí jíst spíše výjimečně,
  • směrem zleva doprava v rámci jednoho „patra“ pyramidy jsou potraviny řazeny podle toho, které jsou pro zdravou výživu vhodnější; přednost bychom měli dávat potravinách umístěným vlevo před těmi uprostřed nebo vpravo,
  • množství stravy je také nutné přizpůsobit fyzické aktivitě dítěte (sportující dítě potřebuje více energie než dítě, které tráví většinu dne u počítače nebo televize).

Na co bychom neměli zapomínat:

  • uvědomit si, že dítě není malý dospělý (obrázek pyramidy je určen pro dospělé) a dětský jídelníček je nutné přizpůsobit jednotlivým věkovým obdobím, například kořeněná a slaná jídla zařazovat až u starších dětí
  • strava by měla být co nejpestřejší a vyvážená, ale u malých dětí je třeba každou novou potravinu, zvláště obecně alergizující, zařazovat postupně.
  • děti do 4 let by měly jíst denně 4 porce zeleniny a ovoce; nad 4 roky 5-6 porcí. Jedné porci odpovídá 150 g vařené zeleniny, 1 kus ovoce nebo zeleniny, miska salátu, 1 sklenice zeleninové nebo ovocné šťávy,
  • obiloviny, těstoviny, rýže a pečivo (u starších dětí by mělo převažovat celozrnné nad bílým) by měly být v 2-3 porcích do 4 let; u dětí starších 3-4 porce. Jedna porce je krajíc chleba, kopeček rýže atd.,
  • v jídelníčku dětí by mělo být dostatečné množství mléčných výrobků odpovídající asi 2-3 porcím denně. Jednu porci představuje 250 ml mléka, 1 jogurt nebo 50 g sýra,
  • přednost má maso libové, více bychom měli dětem podávat světlé druhy, jako je kuřecí nebo králičí a nezapomínat také na ryby,
  • k vaření, přípravě pomazánek a k namazání na pečivo používejte převážně kvalitní rostlinné tuky a oleje,
  • omezit mlsání. Neměli bychom je ale dětem úplně zakazovat, aby se nestalo něčím vysněným,
  • pokrmy pro děti by se neměly přisolovat, kvůli vysokému obsahu soli je dobré omezit také instantní potraviny a jídla ze stánků a restaurací rychlého občerstvení,
  • děti by měly dodržovat pitný režim. Děti do 6 let by měly vypít 1,5-1,8 l za den, starší děti pak 1,8-2 l, pokud ale dítě sportuje, je třeba mu dodávat tekutin více.

 

  • Co najdeme na poschodích

    Nejčastěji by se v jídelníčku měly objevit ty potraviny, kterých je na obrázku nejvíce – tedy ty, které jsou v dolním „poschodí“. Čím je pak daná skupina potravin výše, tím méně jsou pro děti vhodné. Obecně pro všechna poschodí pyramidy platí, že potraviny, které jsou v rámci jednoho poschodí více vlevo, jsou vhodnější než ty, které jsou uprostřed nebo dokonce napravo.

  •  

více informací na vyzivadeti.cz (zdroj)

velikonoční sadařova zábavná stezka

22.4.2019

 

V E  L  I  K O  N  O  Č  N  Í

Sadařova zábavná stezka

Je vytvořena s cílem názorně a zábavně ukázat hlavní cíle environmentálního přístupu šetrné zemědělské činnosti v přírodě. Návštěvníci získají znalosti o šetrných způsobech hospodaření na zemědělské půdě tvořené ovocnými sady, ornou půdou, lesy a rybníky.

 

 

Místo:                    Sosnová 107, 793 14 Sosnová

Termín:                  22.4.2019

Cílová skupina:    rodiny s dětmi

Začátek:                14:00 hod

Čas:                       2-3 hod

Cena:                     50 Kč

Kapacita:              omezena

Doprava:               vlastní

 

Odpovědná os:     Petra Malá

Kontakt:                +420 737 664 930

Email:                    petra@vitaminator.cz

Objednávka:          do 19.4.2019

 

Procházka bude doprovázena zajímavým výkladem průvodce a plněním připravených úkolů. Zábavná stezka nabídne nejen nové poznatky a informace, ale především spoustu zábavy a příjemné strávené odpoledne.

 

P  R  G  R  A  M

 

  • Úvodem o firmě Vitaminátor s.r.o.
  • Prezentace procesu zpracování ovoce a výroby přírodních šťáv
  • Ochutnávka přírodních šťáv
  • Setkání s koňmi
  • Procházka naučnou stezkou
  • Plnění připravených úkolů
  • Velikonoční výslužka
  • Opékání špekáčků
  • Možnost zakoupení našich produktů v podnikové prodejně

Pečené čaje

15.4.2019

Co je to pečený čaj?

Jedná se o nealkoholický nápoj z pečeného ovoce, který může zdánlivě čaj připomínat. Čaj jako takový však neobsahuje. Vycházíme z receptu našich babiček, které pečený čaj vyráběly z ovoce, které měly na zahrádce. Jejich receptura je velmi lahodná. Pečený čaj Vás zahřeje a dodá energii, navíc krásně voní a navodí příjemnou atmosféru.

Příprava pečeného čaje:

Příprava je jednoduchá: nachystejte si sklenici či hrnek o obsahu 200-250 ml, pečený čaj ze skleničky (40 g) zalijte horkou vodou a vytvoříte tento jedinečný voňavý nápoj. 


Přejeme Vám dobrou chuť a příjemně strávené chvíle :)

 

 

Srdečně vás zveme

25.3.2019

Pavel Maurer, Maurerův výběr Grand Restaurant, píše..

18.3.2019
Vitaminátor! Tomu se říká jméno pro kariéru! Když se napiju a přivřu oči, zatočí se mi z té nenapodobitelné chuti hlava. Vidím před sebou babičku Aničku, jak mi před mnoha lety na své veliké zahradě za Olomoucí nalila čerstvě vytlačený mošt do sklenky od hořčice (tehdejší základní výbava všech vesnických domácností) a já pil nefalšovanou chuť hrušek a nafukovalo se mi břicho blažeností.
 
„Neshnijí vám jablka!“ „Vrátíme české ovoce na český stůl!“ Hesla jako z nejdražší reklamní agentury. Jenže skromný zjev – absolutního vítěze národní soutěže Česká biopotravina roku 2008 – pana Slavomíra Sošky vůbec nenaznačuje, že by tušil sílu zapamatovatelnosti slova Terminátor (promiňte, to si fakt neodpustím!), a navíc dokázal dávat kreativní brífinky komunikačním agenturám? Přesto to umí skvěle. Porota (jejímž předsedou jsem měl tu čest letos být) ocenila, že strategie pojízdné moštárny spočívá hlavně v tom, jet přímo za producentem ovoce, což je mnohem elegantnější řešení než hromadné svážení jablek, hrušek a dalšího ovoce. To dnes téměř nikoho nezajímá a raději je nechají shnít někde na hnoji. Mošt vzniká okamžitě na místě, bez konzervantů, barviv, sladidel – na konci mobilní moštárny vypadne pětilitrová krabice s malým plastovým kohoutkem (jako známe z levných krabicových vín). Je to levné, neuvěřitelně chutné, troufám si tvrdit i zdravé a ekonomické. Kabinetní příklad krizového modelu hospodaření. Tomu říkám bio.
 
Více na grandrestaurant.cz
 

 
 
 
Reflex: Vitaminátor, 9.4.2009
Text: Pavel Maurer,
Foto: archiv Vitaminátor

 

ZELENINOVÉ A OVOCNÉ ŠŤÁVY MAJÍ PŘÍMO ZÁZRAČNOU MOC

14.3.2019

Jejich výroba není složitá, přitom jejich moc je přímo zázračná. Řeč je o čerstvých ovocných a zeleninových šťávách, které jsou plné vitamínů, minerálů, enzymů a dalších pro tělo přínosných látek. O jejich zdravotních účincích nikdo nepochybuje. Přesto jejich oblíbenost u nás není tak velká, jako v jiných zemích světa. Což je samozřejmě škoda.

 

Ovocné šťávy

Šťávy mají nejen blahodárné účinky na naše zdraví, ale i nepřeberné množství chutí. Lze je získat i z takové zeleniny, ze které mnozí ani netuší, že je to možné. To samé platí také o ovoci.

„Ovocné šťávy se doporučují konzumovat v první polovině dne. Kromě jiného jsou totiž zdrojem sacharidů, které jsou zapotřebí k podpoře regenerace svalů i celého organismu po fyzickém výkonu, při redukci či detoxikaci. Velmi pozitivně působí i na náš výkon, zvládání stresu a obecně psychiku. Ovocné šťávy lze tak považovat za ideální ranní drinky,” vysvětluje Dalibor Navrátil, držitel rytířského řádu za gastronomii Chaine des Rotisseurs a lektor Catler Academy.

Zeleninové šťávy se mohou do jídelníčku zařadit kdykoliv během dne. Mají zásaditou reakci, tudíž udržují správné pH organismu. Naše krev musí mít stabilní a lehce zásadité pH 7,4. Nerovnováha v pH naší krve vzniká kvůli jídlu, pití a také stresu. Jakmile nám kvůli nevhodně složenému jídelníčku klesne pH krve pod 7,3, naše tělo musí pracovat navíc, aby zvládlo nával kyselosti. Mnozí odborníci pak nerovnováhu pH viní z celé řady nemocí (obezity, vředů, cukrovky apod.).

K udržení optimálního pH krve by se z 80 % procent měla konzumovat jídla, která jsou zásadotvorná. Minimálně 50 % jídelníčku by tedy měla tvořit zelenina.

 

Účinky nejoblíbenějších ovocných a zeleninových šťáv

Jablečná šťáva - snižuje krevní tlak, hladinu cholesterolu a krevních tuků, posiluje imunitní systém, srdce a krevní oběh, stabilizuje hladinu cukru v krvi a posiluje cévy. Je bohatá na draslík, který pomáhá s hospodařením vody, podporuje funkci ledvin a činnost svalů. Šťáva také obsahuje vlákninu, která snižuje hladinu cholesterolu a váže na sebe toxické látky (olovo a rtuť). Pomáhá při zácpě a povzbuzuje činnost střeva, pokud se pije ráno nalačno.

Pomerančová šťáva -  je doporučována při očistné kůře a pomáhá při překyselení organismu. Je bohatá na draslík, vápník, hořčík a vysoký obsah vitamínů A, B, C, patří k dobrým zdrojům selenu, který je silný antioxidant. Pomeranče podporují látkovou přeměnu v buňkách, podporují koncentraci, aktivují všechny tělesné žlázy, posilují libido a potenci, posilují imunitní systém a krvetvorbu, zlepšují vzhled vlasů.

Grapefruitová šťáva - má silné alkalické účinky a tím čistí krev od jedovatých kyselých látek. Také pomáhá při rozpouštění anorganického vápníku, např. při artritidě. Obsahuje draslík a vitamín C. Dužina je bohatá na bioflavonoidy, které zvyšují účinnost vitamínu C, obsahuje velké množství kyseliny listové, podporuje trávení, enzymy povzbuzují látkovou výměnu, pomáhají při žilních onemocněních, křečových žílách, hemoroidech, posilují imunitní systém, podporují produkci hormonů, preventivně působí proti infekcím a nachlazení a také čistí střeva a stabilizují střevní flóru, aktivují látkovou přeměnu v buňkách a růst buněk.

Ananasová šťáva - pomáhá čistit a působí močopudně. Zlepšuje prokrvování, snižuje krevní tlak, působí protizánětlivě, uvolňuje svalové napětí a křeče. Odvodňuje a pomáhá při střevních poruchách. Je bohatá na draslík, vápník, sodík, B 12 i všechny E vitamíny.

 

Mrkvová šťáva -  podporuje trávení, vidění, dýchací orgány, působí proti hemoroidům, zvyšuje odolnost proti infekcím. Zároveň pomáhá udržovat zdravé zuby a kosti, chrání  nervový systém a je vhodná při očistách jater.

Šťáva z červené řepy - posiluje organismus, podporuje tvorbu červených krvinek, čistí krev, má vynikající čistící účinek pro játra, ledviny a žlučník, povzbuzuje činnost lymfatického systému a je vhodná jako podpora v období klimakteria. Není vhodné pít najednou více než 200 ml, její silně čistící účinek může způsobit nevolnost.

Zelná šťáva - pomáhá při zácpě a tím podporuje i kvalitu pleti. Šťáva ze zelí podporuje léčbu vředů, čistí organizmus. Nevýhodou při pití většího množství zelné šťávy může být plynatost. Zelí čistí zažívací trakt, obsahuje vitamín C, chlor, jod, síru.

Okurková šťáva - čistí pleť, stabilizuje krevní tlak, pomáhá při zánětech dásní a je silně zásadotvorná.

Bramborová šťáva -  podporuje léčbu dny, pomáhá při žaludečních potížích, je vhodné ji kombinovat s mrkví a celerem.

Melounová šťáva - mimořádně zásadotvorná, podporuje léčbu při poruchách ledvin.

 

Více na novinky.cz, Dana Sokolová

Podniková prodejna

11.3.2019

PROVOZNÍ DOBA

Nákladní 3002/2, 746 01 Opava-Předměstí

Pondělí 10:00 - 17:00 hod

Úterý 10:00 - 17:00 hod

Středa 10:00 - 17:00 hod

Čtvrtek 10:00 - 17:00 hod

Pátek 10:00 - 17:00 hod

Sobota: ZAVŘENO

Neděle: ZAVŘENO

 

Co si u nás můžete zakoupit?

  • VITAMINÁTOR 100% lisované šťávy, ovocné pyré, pečené čaje,
  • Značkové lihoviny HERBAALKO - Che Guevarra, Mariana, Cimrmanova bylinná, Jack Sorrow, aj.
  • Sirupy, džemy a medy od paní Štěpáníkové ze SLEZSKÉ ZAHRÁDKY
  • med a medovina RICHARD MILERSKI
  • MILOTA čaje
  • lízátka JUNG
  • pravé domácí těstoviny od firmy FAJNA PASTA
  • zrnkovou, mletou kávu 100% arabica od firmy VAŠE PRAŽÍRNA
  • a spoustu dalšího...

 

Těšíme se na Vaši návštěvu! :-)

Podniková prodejna, ul. Nákladní, Opava

Koulelo se koulelo, červené jablíčko...

5.3.2019

„Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí“, praví anglické přísloví. Tato zásobárna vitamínů a minerálů by neměla chybět na žádném stole. Konzumace šťavnatých kulatých plodů by se měla stát doslova a do písmene každodenní povinností.

Jablka prospívají zdraví
Červená tradiční jablka ze Shutterstock.com

Na jablko bychom neměli nahlížet jen jako na potravinu. V minulosti hrálo důležitou roli v mnoha historických okamžicích. Klíčovou roli sehrálo v Ráji, stálo u zrodu Trojské války a bylo (a je) součástí korunovačních klenotů. V našich zemích se jabloně pěstovaly nejprve v klášterních zahradách a až za Karla IV. se více rozšířily a jejich obliba naštěstí neustále rostla.

Zakousněte se prosím!

Tak jako upíři lačně prahnou po krvi, tak i my bychom měli naše chuťové buňky uspokojit každodenní dávkou pořádně šťavnatého jablka.

  • Tento dar přírody obsahuje totiž vitamíny A, B1, B2, B6, E, K, kyselinu listovou, minerály draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo, zinek, měď, fluor, jód, selen. 

Jablko se tedy může hrdě postavit na stupeň vítězů ve hře o jednu z nejzdravějších potravin

Zdravé střevo – zdravé tělo

Jablka pomáhají zažívání

Při růstu jablka se v plodu ukládá vitamín C ve vysoké koncentraci. Tato bioaktivní látka nachází v jablku obzvláště příznivé prostředí, protože obsažené bioflavonoidy a jiné rostlinné ochranné látky zabraňují jeho předčasné oxidaci.

  • Tím se jablko stává v lidském střevě kombinovaným preparátem proti všemožným chorobám. 

Pektiny obsažené v jablku mají schopnost vázat na sebe jedovaté látky jako je např. olovo nebo rtuť a odvést je tak z těla. Soli kyseliny vinné, tzv. vinany,  zabraňují tvorbě škodlivých forem fermentů, a tím usazování nelibých bakterií ve střevech. Díky vysokému obsahu vlákniny dokáže syrové jablko působit i jako čistička střev, pomůže i při průjmech nebo zácpách.

Prosím neloupat

Odložte raději ten nožík a konzumujte jablko i se slupkou. Obsahuje totiž drahocennou vlákninu a další látky posilující zdraví. Chcete mít skvělou paměť a nezapomínat na výročí se svou drahou polovičkou? Jezte slupky od jablka! Nachází se zde látka Quercetin, která příznivě působí proti Alzheimerově chorobě. „Kam jsem jen dala ten…“ Znáte to? Zobněte si tedy raději trochu slupek, ať si vzpomenete!

  • Quercetin je antioxidant, který dle vědců tlumí uvolňování histaminu, snižuje špatný LDL cholesterol, podporuje zdraví srdce a cév, může zmírnit menstruační bolesti a křeče a zlepšuje spánek.

Jablko by se mělo stát součástí našich každodenních jídelníčků. Nakupujte kvalitní, v bio kvalitě, nejlépe od lokálního farmáře. A nebo si raději běžte na podzim nějaká natrhat, roste jich všude dostatek!

odkaz: Odborný text zpracovala: Mgr. Alena Vídeňská, více na:  Vím co jím

 

Potraviny, které nesmí v jídelníčku chybět

26.2.2019

Důležitost výživy v dětském věku není třeba zdůrazňovat. Dětství je obdobím vytváření stravovacích návyků, které jedince provázejí mnohdy celý život a v dospělosti se obtížně mění. Obézní dítě se velmi často stává také obézním dospělým. Jak tomu předejít? Jaké potraviny nesmí chybět?

Jídelníčky dětí

 

Rodina a její vliv je zejména u mladších dětí stěžejní

Rodiče rozhodují o druhu a množství potravin a pokrmů, jsou příkladem svým dětem. Strava má být pestrá a vyvážená, měly by v ní být zastoupeny všechny skupiny potravin – obiloviny, zelenina, ovoce, maso a ryby, vejce, mléčné výrobky, tuky a oleje, ořechy, luštěniny, v umírněném množství cukr a samozřejmě dostatek vhodných nápojů.

Potraviny, na které se často zapomíná

  • Mléčné výrobky: jsou výborným zdrojem bílkovin a řady vitaminů a minerálních látek. Mají ideální poměr vápníku, fosforu a hořčíku, což je nezbytné pro správný vývoj kostry. Z dalších důležitých látek jsou mléčné výrobky významným zdrojem železa a jódu. Obsahují také vitamin D, který je nezbytný nejen pro ukládání vápníku do kostí, ale i pro správné fungování imunitního, nervového systému a pro svalovou sílu.

V zakysaných mléčných výrobcích najdeme probioticky působící bakterie, které jsou důležité pro správné složení střevní mikrobioty, což má značný vliv na zdraví. Významná je např. ochrana střevní sliznice před tvorbou a vstřebáváním toxických látek, zlepšené zažívání nebo posílení imunitního systému.

Nejvhodnější jsou neochucené mléčné výrobky o obsahu tuku kolem 3 %. Vzhledem k tomu, že jednotlivé mléčné výrobky se liší obsaženými mléčnými kulturami, je dobré jednotlivé druhy střídat (kefíry, acidofilní mléka, jogurty, čerstvé sýry, kyšky atp.).

  • Obiloviny: dodávají energii v podobě sacharidů, vitaminy B skupiny, vlákninu, minerální látky a bílkoviny. Obsah jednotlivých živin se odlišný v závislosti na druhu obiloviny, proto je důležité i v tomto případě zařazovat různé druhy obilovin.

Nutričně velmi cenné je například žito, oves, pšenice špalda, z tzv. pseudoobilovin se jedná o pohanku nebo quinou.

Oves

Oves se například vyznačuje významným obsahem nerozpustné i rozpustné vlákniny s převahou tzv. beta-glukanů, které napomáhají správnému fungování imunitního systému. Oves také obsahuje látky, které zmírňují svědění a podráždění pokožky. Pohanka je bohatým zdrojem rutinu, látky ze skupiny bioflavonoidů, která pozitivně působí na kardiovaskulární systém.

Rutin zvyšuje pružnost cévní stěny, snižuje křehkost krevních kapilár a ovlivňuje srážlivost krve. Pohanka je také vhodná pro bezlepkovou dietu.

Quinoa je zase zajímavá významným obsahem bílkovin s dobrým zastoupením aminokyselin.

  • Ryby: podle výsledků sledování preferencí chutí školních dětí se ukázalo, že 80-82 % dětí konzumuje ryby ojediněle nebo je zcela odmítá. Mořské ryby však mají vysoký obsah nenasycených mastných kyselin řady omega-3, které jsou nepostradatelné pro růst a vývoj. V jiných potravinách se nenachází v tak vysokém množství, přesto určitou alternativou může být lněný a řepkový olej, olej z vlašských ořechů nebo pšeničné klíčky.

V rybách najdeme vedle prospěšných tuků i řadu vitaminů (vitamin A, D) a minerálních látek (jód a selen). Ryby obsahují i kvalitní a lehce stravitelné bílkoviny. Nejvyšší obsah omega-3 mastných kyselin mají tučné ryby, jako je losos, sleď nebo makrela.

  • Rostlinné oleje – živočišných tuků v podobě másla, masa nebo mléčných výrobků mívají děti dostatek, někdy se však zapomíná na rostlinné tuky a oleje.

Ty obsahují převážně vícenenasycené mastné kyseliny, které si lidské tělo nedokáže vytvořit a musí je proto přijímat stravou. Důsledkem jejich nedostatečného příjmu jsou poruchy růstu, neprospívání, narušení imunitních funkcí a suchá kůže. Zařazujte proto do jídelníčku pravidelně různé druhy rostlinných olejů, včetně méně tradičních. Příkladem jsou oleje dýňové, sezamové, z vlašských ořechů nebo lněného či konopného semene.

Zelenina

Zelené druhy zeleniny – v dětské výživě často chybí kyselina listová, která je v dětství důležitá především pro tvorbu červených krvinek.

Nedostatečný příjem kyseliny listové se týká zejména mladších dětí, kterým v příkrmech často schází tmavě zelená zelenina. Její zařazení je přitom docela jednoduché – příkladem může být špenátová polévka, brokolice zapečená se sýrem, chléb se sýrem posypaný řeřichou nebo zelenými natěmi, zeleninový salát s hrstí petrželky atp. Praktickým rádcem je řídit se barvou duhy – v dětském jídelníčku by mělo být ovoce a zeleniny všech barev duhy – od bílé, po tmavě zelenou, oranžovou až po tmavě červené druhy.

  • Luštěniny: v ruku v ruce s rybami tvoří neoblíbenou dvojku. Jejich opomíjení je ale vždy na škodu, protože luštěniny obsahují kvalitní bílkoviny, vlákninu a řadu vitaminů a minerálních látek. Jejich nespornou výhodou je, že obohacují náš jídelníček o potraviny rostlinného původu a jako takové nemají žádný cholesterol. Dětmi bývá oblíbená především červená čočka, cizrna a máslové fazole.

Uklidnění na závěr

Děti někdy mohou působit jako vybíravé, protože námi nabízené pochoutky odmítají. V pozadí však stojí vrozená opatrnost při konzumaci nových, tedy neznámých potravin. Mějte proto trpělivost, dítku je třeba potravinu či pokrm předložit zhruba 10x, než ji začlení do svého jídelníčku.

 

více informací na portálu vím co jím

VITAMINÁTOR ZAHŘEJE!

23.2.2019

Rtuť teploměru opět klesla pod 0°C.. Zahřejte se v těchto mrazivých dnech našimi 100% přírodními šťávami VITAMINÁTOR!

Skvěle chutnají! Stačí zahřát na max. teplotu 75°C, přidat můžete skořici, hřebíček nebo badyán.
Na zdraví

:-)

Víme, jak zatočit s chřipkou!

5.2.2019

Rakytník řešetlákový - zázračná rostlina

V současné době stále více lidí vyhledává alternativní způsoby léčby, mezi něž se dá zařadit také užívání bylinek. Velmi významnou léčivou rostlinou je rakytník řešetlákový.

Rakytník řešetlákový neboli Hippophae rhamnoides je velmi cenná léčivá rostlina, která je také nazývána sibiřský ananas. Od dávných dob byl rakytník pro své léčivé účinky užíván v Číně, Řecku a Rusku. Svůj původ má v Kavkazu a ve střední Asii. Rakytník je zeleno-stříbrný keř až strom plodící peckovité oranžovo-červené plody. Z tohoto keře lze využít každá jeho část - kořen, kůra, listy, květy, plody, semena i dřevo.

 

Blahodárné látky v rakytníku

  • velké množství vitamínů - C (10x víc než pomeranč), A, B, D, E, F, K, P
  • minerální látky
  • organické kyseliny
  • stopové prvky
  • aminokyseliny
  • cukry
  • třísloviny
  • silice
  • nenasycené mastné kyseliny (kyselina linolová a kyselina linoleová)
  • serotonin - hlavně v kůře větví

Jak rakytník pomáhá

  • posiluje imunitu- má protibakteriální a protivirové účinky (ničí stafylokoky, salmonelózy, bakterie způsobující břišní tyfus, dyzentérie), bojuje s nachlazením (rýma, kašel, chřipka)
  • pomocí inhalace léčí záněty horních cest dýchacích
  • má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém (funguje proti skleróze, posiluje cévní systém, zlepšuje krevní oběh, snižuje srážlivost krve, podporuje tvorbu erytrocytů, zlepšuje kvalitu hemoglobinu, zabraňuje městnání krve, bojuje se zánětem žil)
  • zklidňuje onemocnění zažívacího traktu (napomáhá v hojení žaludečních a jícnových vředů, zvyšuje funkci žaludku, jater a sleziny, léčí hemeroidy)
  • léčí kloubní aparát(revma, dna)
  • snižuje bolest
  • působí detoxikačně (odbourává škodlivé a toxické látky, blokuje tvorbu volných oxiradikálů v organismu)
  • je vhodný pro léčbu zánětu močových cest, pohlavního ústrojí nebo změn na děložním hrdle
  • pomáhá odbourávat stres
  • dodává potřebnou energii po fyzické či psychické námaze
  • podporuje hojení(popáleniny, omrzliny, proleženiny, opruzeniny, bércové vředy, akné, ekzémy, poškozené tkáně, zabraňuje vzniku velkých jizev)
  • zabraňuje vypadávání vlasů

Způsoby užití rakytníku

Vnitřní užití

Je vhodné především při celkových onemocněních.

Vnější užití

Pomáhá při lokálních, např. kožních onemocněních.

  • rakytníkový olej
  • rakytníková mast
  • rakytníkový balzám
  • pleťové mléko s rakytníkem

 

Spektrum léčivého účinku rakytníku je opravdu veliké. Pro svůj pozitivní účinek je přidáván také do kosmetických výrobků. Kontraindikace či nežádoucí účinky nebyly doposud objeveny, jen ojediněle se po požití rakytníkového oleje může objevit pálení žáhy.

https://bylinky.zdrave.cz/rakytnik-resetlakovy/

https://magazin.biooo.cz/zdravi/zdrave-potraviny/rakytnik-jidlo-rostlina-nebo-vselek/  

(foto ilustrativní)

ÚNOR ve znamení DETOXIKACE

1.2.2019

Dnes začal měsíc únor. Podle lidových pranostik, když je únor bílý, pole sílí. To znamená, že příroda odpočívá pod bílou peřinou, aby pak měla hodně síly na bohatou úrodu. A jak jsi na tom ty? Nečekej na jarní únavu, buď o krok napřed :-)

Co je detoxikace?

Detoxikace je proces, který tělo denně vykonává. Toxiny jsou uvolňovány a odstraňovány pomocí jater, plic, ledvin, lymfatického systému a kůže. Dnešní strava s vysokým obsahem zpracovaných a rafinovaných potravin spolu se znečištěním, chemickými přídavky a léky je pro tělo těžké zpracovat a zbavit se všech toxinů. Navíc naše tělo produkuje při zpracování těchto toxinů v potravě velké množství metabolického odpadu (volné radikály), který zvyšuje hladinu toxinů v buňkách. Když se detoxikujeme, stimuluje to naše tělo k odstartování procesu přirozeného pročišťování, kdy jsou toxiny uvolňovány a odstraňovány z našeho organismu. Trávení, vstřebávání a vylučování potravy vyžaduje spoustu energie. Čím více energie je potřeba, tím víc metabolického odpadu (volných radikálů) se vytváří. Navíc vytváří každé sousto odpad a toxický náklad, pokud není řádně odstraněn. Půst uvádí naše tělo do stavu odpočinku (homeostáze) a umožňuje tělu se očistit od nahromaděných toxinů, vyléčit se, zotavit se a obnovit chemickou rovnováhu.

Je pro Vás důležitá detoxikace organismu? Jak to poznat?

To, že máš v těle velké množství toxinů, poznáš podle těchto příznaků:

  • - Málo energie, pocit těžkosti
  • - Letargie, únava, lenost, nečinnost, deprese, neklid, podrážděnost, nesoustředěnost
  • - Poruchy trávení, žaludeční obtíže
  • - Střevní potíže - zácpa, plynatost
  • - Zvýšená tvorba slin, tužší a sladké sliny, povlak na jazyku, pachuť v ústech, zápach z úst
  • - Snížená chuť k jídlu, nadměrná chuť na sladké či na slané
  • - Kožní nemoci
  • - Alergie, plísňová onemocnění
  • - Horečky, zvýšená teplota nad 37°C
  • - Otoky
  • - Bolesti hlavy
  • - Záněty, např. střevní
  • - Stolice a moč silně zapáchají, po stolici nepřichází úleva
  • - Bolest těla, slabost
  • - Nadváha
  • - Sexuální poruchy

Pokud některými z těchto příznaků trpíš dlouhodobě, je zapotřebí svůj organismus očistit. A jak takovou očistu správně provést? Vyber si na e-shopu  z našich detoxikačních balíčků, vlož do košíku a my ti zašleme postup, jak na to!

 

Očista organismu je s Vitaminátorem hračka!

 

Odborný text zpracovala Ing. Veronika Bieleszová - nutriční terapeut

Expedice objednávek

17.12.2018

Vážení zákazníci,
objednávky vytvořené od 17.12.2018 budou expedovány až 7.1.2019.
Děkujeme za pochopení.
Vitaminátor

podniková prodejna VITAMINÁTOR

2.11.2018

 

Připravujeme vánoční dárkové balíčky s regionálními produkty.

Šťastné a veselé....

22.12.2017

Objednávky e-shop prosinec 2017

27.11.2017

Vážení zákazníci,
objednávky s garancí dodání do Vánoc přijímáme do 10.12. 2017 . U objednávek uskutečněných po tomto datu negarantujeme dodání do Vánoc.
Děkujeme za pochopení.
Vitaminátor

ADVENT NA ZEMĚDĚLSKÉ ŠKOLE

24.11.2017

24.11-25.11.2017 jsme se zúčastnili krásného 10. ročníku Advent na Zemědělské škole v Opavě.

Skvělá akce :) budeme se těšit na další úspěšný ročník.

Vitaminátor.

 

TÝDEN SLEV S 5+2

13.11.2017

Využijte týden slev s 5+2
Na zadní straně týdeníku 5+2 naleznete slevový kupón (20%sleva při nákupu nad 500,-Kč) na nákup-v naší nově otevřené podnikové prodejně na ulici Nákladní 2 v Opavě.
Viz. odkaz níže:
http://www.5plus2.cz/?e=JA-OSTRAVA&d=10.11.2017#strana=40

Namíchejte si úžasné koktejly

17.10.2017

Připravili jsme si pro vás speciální míchané drinky. Stáhněte si recepty, včetně složení a přípravy a zpříjemněte si večer u skleničky. :) 

 

DETOX S VITAMINÁTOREM

10.10.2017

Jak správně detoxikovat, aby tělo nestrádalo a naopak detox byl ku prospěchu?

Očistné dny nám pomohou zlepšit zdraví, posílí nám imunitu, mohou vylepšit i náš vzhled a fungují i na psychiku, takže se budeme cítit lépe a budeme mít lepší náladu. Takové dny naše tělo ocení, jelikož se tím očistíme od škodlivých látek, které se nám můžou hromadit v játrech, střevech, plicích, kůži a způsobovat nám tak různé zdravotní komplikace. Zařaďte do svého života občas očistné dny, abyste odlehčili vašemu tělu a byli plní síly.

Během očistných dnů můžeme pít ovocné a zeleninové šťávy, které doplníme vhodnými potravinami. Měli bychom mít na paměti, že rozhodně není dobré nechat tělo hladovět, ale naopak mu dodat dostatek energie. Měli bychom dbát na dostatečný příjem energie, tak aby nám nechyběly bílkoviny, vláknina, vitamíny a minerální látky a mohli hlavně bez problému nadále fungovat v našem současném životě. Chodit do práce, do školy, sportovat a věnovat se svým koníčkům. Kdyby tělo nedostávalo potřebnou energii, mohlo by se rychle stát, že nebudeme schopni dojít ani do práce a natož smysluplně přemýšlet. Kdyby naše tělo nepřijímalo dostatek živin během očistné kúry, mohlo by dojít k podráždění, nervozitě, bolestem hlavy, únavě a neschopnosti se soustředit.

 

detox s Vitaminátorem

 

Jak by měl vypadat správný očistný den?

Šťávy můžete doplnit neomezeným množstvím zeleniny.

Dále do jídelníčku zařaďte mléčné výrobky jako jsou jogurty, tvarohy, kefíry nebo sýry. Jídelníček můžete doplnit celozrnnými obilovinami, luštěninami, ořechy nebo rybami.

Během odlehčovacích dnů bychom měli z jídelníčku vyřadit smažená a sladká jídla, fast foody, uzeniny, tučná masa, stop bychom měli dát alkoholu a kávě.

Odlehčovací dny by měly trvat maximálně 3 dny.

 

Kdy a jaké šťávy pít?

Ovocné šťávy by se měly konzumovat především ráno a dopoledne. Jsou rychlým zdrojem energie, protože obsahují hodně cukru. Pokud očekáváte po očistných dnech i nějaké kilo dole, měli byste s ovocnými šťávami spíše šetřit. Ovocná šťáva vám nahradí kousek ovoce, proto už ho není nutné zařadit do jídelníčku během dne. Ovocnou šťávu si můžete dopřát po sportovní aktivitě nejlépe do 30 min, kdy vám pomohou vyrovnat energetické ztráty během pohybu a napomůžou k regeneraci svalů.

Zeleninové šťávy můžete popíjet během celého dne.

Pitný režim

Pití ovocných a zeleninových šťáv bychom měli doplnit obyčejnou neperlivou vodou, která může být obohacena o kousek citronu. Vhodné jsou také bylinné čaje. Vyhnout bychom se měli ochuceným minerálkám a syceným nápojům. 

 

Pro koho nejsou očistné dny vhodné?

Očistné dny nejsou vhodné pro děti, dospívající a seniory. Pokud se léčíte s nějakým onemocněním a berete léky, před zahájením se poraďte se svým ošetřujícím lékařem. Nevhodné jsou také pro těhotné ženy, které potřebují dostatek potřebných živin pro sebe a dítě.

 

 

 

Bc. Markéta Kubecová – nutriční  terapeut

PODZIMNÍ AKČNÍ NABÍDKA

3.10.2017

Vyzkoušejte naše lahodné džemy a vareňje! Nyní akční nabídka 1+1 zdarma.

Nabídka platí do vyprodání zásob.

Objednávat můžete v našem e-shopu:

Vyberte si 2 libovolné džemy, vareňje a v nákupním košíku pak vložte slevový kód: PODZIM2017

Ostravské dny léčebné výživy XII.

14.9.2017

Ve čtvrtek 14.9. jsme se zúčastnili konference - Ostravské dny léčebné výživy XII.. Prezentovali jsme nutričním terapeutům 100%lisované šťávy a pyré VITAMINÁTOR.

festival CESTY ZA OPONU

11.9.2017

7.9. jsme se zúčastnili festivalu Cesty za oponu (areál opavské psychiatrické nemocnice). Moc povedená akce, bohatý program.

Máte velkou úrodu? Nechte si u nás vyrobit vlastní kvalitní nápoj

6.9.2017

Život ve Vitaminátoru

10.7.2017

Léto je v plném proudu a co se právě děje u nás v sadech?
- Probíhá sběr bio-malin, černého a červeného rybízu.

 

Expedice objednávek

28.6.2017

Vážení zákazníci, v týdnu od 3.7-9.7.2017 nebudou expedovány objednávky z e-shopu.
Objednávky můžete zadávat, vyřízeny budou v týdnu od 10.7.2017
Děkujeme za pochopení.

LIMITOVANÁ EDICE 100%VYLISOVANÝCH ŠŤÁV

26.6.2017

 JABLKO-BORŮVKA    A    JABLKO-ZÁZVOR

PŘI ZADÁNÍ KÓDU: LETO2017

ZÍSKÁVÁTE 20% SLEVU NA TUTO LIMITOVANOU EDICI

Ovoce a zelenina do škol - HAPPY SNACK

1.6.2017

Přečtěte si tento zajímavý článek (Opavský region) o projektu Ovoce a zelenina do škol.
I VITAMINÁTOR podporuje zdraví Vašich dětí!
Dodáváme 100% vylisované šťávy i ovocné pyré do školních automatů na zdravou svačinku :)

DOPRAVA NAD 1500,-KČ ZDARMA

22.5.2017

Od 22.5.2017 jsme změnili podmínky dopravy.
PŘI NÁKUPU NAD 1500,-KČ NA NAŠEM E-SHOPU MÁTE DOPRAVU ZDARMA
VÁŠ VITAMINÁTOR

Žít zdravě lze hravě

20.4.2017

Dne 12.4. 2017 proběhla na Gastrocentru v Opavě akce "ŽÍT ZDRAVĚ LZE HRAVĚ" (bezlepkové potraviny, celiakie). Akci pořádali studenti Slezské univerzity v Opavě.

S problematikou celiakie seznámil posluchače Ing. Hertel (firma SEMIX). Večera se také zúčastnila paní Grichová (za Klub celiakie pro Ostravu a MSK), která také hovořila o celiakii a bezlepkové dietě.

Hosté měli možnost  v průběhu večera ochutnat různé druhy dezertů, připravené z produktů firmy VITAMINÁTOR a SEMIX.

Z našich 100% šťáv připravovala studentka Kateřina Hylasová několik druhů míchaných nápojů.

Zde se můžete podívat, jak celý večer probíhal.

 

 

 

 

ŽÍT ZDRAVĚ LZE HRAVĚ

12.4.2017

Přijďte se dozvědět více o lepku a životě bez něj. Máte jedinečnou příležitost ochutnat bezlepkové výrobky, míchané nápoje z čerstvých šťáv, zasoutěžit si o skvělé zdravé ceny a ještě k tomu se poradit s odborníkem!

 

VITAMINÁTOR - Skutečně zdravý dodavatel

27.2.2017

VITAMINÁTOR se stal Skutečně zdravým dodavatelem v programu SKUTEČNĚ ZDRAVÁ ŠKOLA.

PF 2017

19.12.2016

Vážení zákazníci,

přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok 2017.
Váš

VITAMINÁTOR

PF 2017

POZOR! Objednávky do 19.12. 2016

19.12.2016

Vážení zákazníci,
objednávky přijímáme do 19.12. 2016. Objednávky uskutečněné po tomto datu budou expedovány až v lednu 2017.
Děkujeme za pochopení.
Vitaminátor

204. Žofínské fórum

1.11.2016

Dne 1.11.2016 jsme se zúčastnili 204. Žofínského fóra, které bylo zaměřeno na téma: POTRAVINY, KVALITA A SOBĚSTAČNOST. O této problematice hovořili ministr zemědělství M. Jurečka, dále prezident Agrární a Potravinářské komory ČR M. Toman, ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce M. Klanica a mnoho dalších.
Po skončení fóra následovalo setkání s účastníky. Zde se prezentovaly kvalitní výrobky českých výrobců. I my jsme mezi ně patřili. Bylo nám ctí, prezentovat naše 100% přírodní šťávy VITAMINÁTOR na této významné akci.

 

ZAV JUNIOR 2016 - sponzor Vitaminátor

10.6.2016

Gratulujeme ke 3. místu ZŠ Šrámková Opava v celostátní soutěži ZAV junior žáků v psaní na PC. Rádi jsme byli u toho a pohostili žáky našimi produkty.

 

Zaváděcí SLEVA

24.5.2016

Připravili jsme pro Vás zaváděcí slevu ve výši 15% na veškeré produkty kategorie Výběrové džemy a Vareňje !

Stačí zadat do objednávky slevový kód:  VIT2016   a sleva Vám bude odečtena z hodnoty nákupu v košíku.

 

Více informací v zde

JOYRUN 2016

23.4.2016

JOY RUN je asistovaný běžecký závod s handicapovanými dětmi a mladými lidmi, jehož hlavním cílem je integrace této skupiny mezi své zdravé vrstevníky a odbourání zbytečných bariér a přehnaných obav z kontaktu s nimi. JOY RUN je závod, kde je každý vítězem!

Organizátorům jde hlavně o to, aby měli handicapovaní možnost alespoň na jeden den zapomenout na svůj handicap a užili si po boku svých zdravých vrstevníku nezapomenutelný den plný nových zážitků a zkušeností. Právě kontakt s nehandicapovanými lidmi svého věku je to, co mnohým handicapovaným schází nejvíce.

Jsme velmi rádi, že jsme podpořili běžce našimi šťávami Vitaminátor a stali jsme se produktovým partnerem tohoto závodu.

Fotogalerie

Vystavovali jsme se veletrhu BioFach 2016 v Norinberku

15.2.2016

Veletrh BioFach je největší mezinárodní výstavou v oblasti biopotravin a bioproduktů, ale i přírodní kosmetiky, textilií a bytových doplňků, zemědělských potřeb a dalších produktů ekologického zemědělství. Letos se konal již jeho 26. ročník. Návštěvníci BioFachu měli možnost ochutnat biopotraviny všech druhů ze všech koutů světa a seznámit se s nejnovějšími produkty ekologického zemědělství.

Naše společnost představovala své výrobky na společném stánku Mze ČR spolu s dalšími 9 výrobci z celé ČR. Tato koncepce je velmi účinná a ekonomicky příznivá i pro malé podniky, které by jinak  nemohly své výrobky na takto významné výstavě prezentovat. 

Výstavu hodnotíme jako velmi úspěšnou a je nám ctí, že jsme se mohli této prestižní záležitosti účastnit.

Mohli jsme vysledovat nové trendy jak v BIO potravinách, tak i v obalech apod.

 

Očista organismu s Vitaminátorem

25.1.2016

Detoxikace je očistný proces, během kterého se tělo zbavuje toxických látek. Tyto látky se nachází ve vodě, v jídle i ve vzduchu. Naše tělo se dokáže vyčistit samo, o vylučování toxinů se totiž starají játra, ledviny, plíce, střevo a kůže. Vzhledem k tomu, že je svým životním stylem plným sladkých nápojů a smažených jídel velmi zatěžujeme, je třeba jim občas v očistě napomoci.

 

Jaké zásady byste měli během očisty dodržovat?

  • Pitný režim – pijte pouze čistou neperlivou vodu a bylinkové čaje. Výborné jsou také ovocné a zeleninové šťávy, které obsahují minerály, enzymy a další cenné látky, které neutralizují váš překyselený organismus.
  • Konzumujte rostlinnou stravu – zeleninu, ovoce, oříšky, luštěniny a semínka, přičemž velká část potravin by neměla být nijak tepelně upravená.
  • Naopak vyřaďte z jídelníčku smažené, uzeniny, alkohol, kávu, bílou mouku a bílý cukr.
  • Nezapomeňte na pohyb, který rozproudí krev a rozhýbe metabolismus. Důležitý je také odpočinek a relaxace.

Potraviny vhodné k detoxikaci

Které potraviny podporují detoxikaci?

Červená řepa – Díky velkému obsahu vlákniny je červená řepa velkým pomocníkem při trávení. Pročistí nejen tlusté střevo, ale také játra. Navíc pomáhá proti únavě. Vyzkoušejte naši přírodní šťávu Jablko-Červená řepa.

Zázvor – Přírodní lék proti chřipce a nachlazení má řadu dalších blahodárných účinků. Usnadňuje trávení a pročišťuje játra, ale také zmírňuje bolesti hlavy, zmírňuje nevolnost při těhotenství, je antibakteriální a protizánětlivý.

Mrkev – Uklidňuje žaludek, čistí střeva a povzbuzuje činnost ledvin. Nechcete si každý den připravovat strouhanou mrkev s jablkem? Vyzkoušejte tuto kombinaci ve formě přírodní šťávy.

Petržel – Zlepšuje funkci ledvin a trávení a díky vysokému obsahu chlorofylu čistí krev a tvoří nové červené krvinky, díky čemuž umožňuje snadnější detoxikaci a hojení organismu. Věděli jste také, že petržel obsahuje 3x více vitamínu C než pomeranč?

Celer – Celer pomáhá při trávení, chrání před vznikem žlučníkových kamenů, čistí střeva a zlepšuje činnost ledvin. Také napomáhá při hubnutí. Nechutná Vám specifická chuť celeru? Začněte den celerovo-jablečnou šťávou!

 

A jaké jsou další potraviny, na které byste neměli zapomenout při očistě? Řeřicha, citrón, listová zelenina, zelí, artyčok, česnek a zelený čaj.

Očista organismu je s Vitaminátorem hračka!

 

BOUČEK, Tomáš. 5 kroků k dokonalé detoxikaci [online]. 2014 [cit. 2016-01-25]. Dostupné z: http://www.detoxy.cz/common/file/ebook-detox-5-kroku/e-book-5-kroku-k-dokonale-detoxikaci-2015.pdf

 

Detox. Wellnesia [online]. Praha: Wellnessia s.r.o., ©1996-2015 [cit. 2016-01-25]. Dostupné z: http://www.hubnuti.org/encyklopedie/detox-detoxikace 

Účastníme se veletrhu BIOFACH 2016, najdete nás v hale č. 5, stánek 159

20.1.2016

Veletrh BioFach je největší mezinárodní výstavou v oblasti biopotravin a bioproduktů, ale i přírodní kosmetiky, textilií a bytových doplňků, zemědělských potřeb a dalších produktů ekologického zemědělství.

Vystavovateli jsou firmy nabízející produkty či suroviny v biokvalitě a my jsme jedni z nich.

Této prestižní záležitosti pořádané za Českou republiku Ministerstvem zemědělství se účastníme v termínu 10. 2. 2016 - 13. 2. 2016 spolu s vybranými producenty z České republiky.

Návštěvníci BioFachu budou mít možnost ochutnat biopotraviny všech druhů ze všech koutů světa a seznámit se s nejnovějšími produkty ekologického zemědělství. Veletrh představuje široké spektrum bioproduktů - od čerstvých potravin, přes potraviny mražené, pekařské a cukrářské výrobky, nápoje, produkty zdravé výživy, to vše v bio kvalitě, kterou organizátoři velmi přísně posuzují.

Kromě zemědělských a potravinářských výrobků lze najít na veletrhu i produkty přírodní kosmetiky, látky, potravu pro zvířata, ale i výrobky pro domácnost a zahradu.

Na BioFachu se představí zajímavé technologické inovace, součástí jsou i atraktivní speciální přehlídky, o biotrendech každoročně pojednávají kongresy a přednášky, návštěvníky přitahují i kulinářské zóny. Na veletrhu jsou pořádány i tematické exkurze po obchodech a farmách v Norimberku a okolí.

 

Zdroj: http://eagri.cz/public/web/mze/ministerstvo-zemedelstvi/akce-mze/veletrhy-a-vystavy/biofach-2016.html

Novinky v technickém vybavení

4.12.2015

Letos se podařilo zorganizovat návštěvu zástupců továrny Elkaers.
Společně jsme navštívili firmu Vitaminátor s.r.o., známého pěstitele ovoce a výrobce zdravých moštů p. Tomáše Sošku.
Focení Marca Christiansena, Henninga Elkaerse a Tomáše Sošky (zleva doprava) proběhlo na plantáži v Sosnové.
Letos jsme dodali a namontovali na rám mulčovače (žlutý) rotační kypřič Elkaers RF-80 (červený). Po počátečních těžkostech se sladěním všech strojů se podařilo utvořit funkční soupravu, která v sadech v „eko“ režimu provádí kultivaci meziřadí. Likvidují se tak plevele, „plaší“ se myši a ke kořenům stromků se dostává vzduch. Takto zkypřená půda navíc lépe jímá vodu. To bylo v letošním roce zvláště důležité a jsme rádi, že si kypřič slušně vedl i v naprosto vyprahlé a tvrdé půdě.

obr-aktuality

Rozšiřujeme pro Vás sortiment o pečené čaje-OBJEDNÁVEJTE NA E-SHOPU

1.12.2015

VÁNOČNÍ BALENÍ PEČENÝCH ČAJŮ

 

Co je to pečený čaj?

Jedná se o nealkoholický nápoj z pečeného ovoce, který může zdánlivě čaj připomínat. Čaj jako takový však neobsahuje. Vycházíme z receptu našich babiček, které pečený čaj vyráběly z ovoce, které měly na zahrádce. A ta naše receptura je velmi lahodná.

Příprava pečeného čaje:

Pečený čaj Vás zahřeje a dodá energii, navíc krásně voní a navodí příjemnou atmosféru.
Příprava je jednoduchá: nachystejte si sklenici či hrnek o obsahu 200-250 ml, pečený čaj ze skleničky (40 g) zalijte horkou vodou a vytvoříte tento jedinečný voňavý nápoj.
Přejeme Vám dobrou chuť a příjemně strávené chvíle s naším pečeným čajem:)

EXPO 2015 v Miláně

21.10.2015

Na pozvání zahraničního partnera jsme navštívili světovou výstavu EXPO 2015 v Miláně. Za firmu VITAMINÁTOR se účastnil pan David Soška, který si dovezl cenné poznatky o moderních trendech výroby, vědy a pokroku, ale také o produktech, kulturách a tradicích jednotlivých vystavovatelů jídla a výživy. 

Výstavy se účastnilo více než 130 vystavovatelů celého světa. Tématem EXPA 2015 bylo Uživit planetu, energie pro život (Feeding the Planet, Energy for Life).  

Prohlédněte si přiložené fotografie zde.

 

Váš VITAMINÁTOR!

Anuga FoodTec 2015 veletrh Německo

15.10.2015

Anuga FoodTec velmi uznávanou a mezinárodně významnou akcí v oblasti potravinářství. Jsou zde prezentovány světové novinky potravinářského průmyslu, ale také je zde řešena distribuce, balení, skladování potravin a také nápojů. Zajímavé jsou také nové informace z oblasti technologie řízení provozu apod.

Návštěvníci měli možnost ochutnat VITAMINÁTOR, který zde byl v rámci stánku firmy SEMIX prezentován.

Žofínské fórum Praha 26. 10. 2015

5.10.2015

Žofínské fórum se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Praha, Velký sál paláce Žofín, 26. října 2015 od 13,00 hod.

 

více informací najdete zde:

http://www.zofin.cz/cs/zofinska-fora/186-zofinske-forum/

Ostravské dny léčebné výživy

10.9.2015

Zúčastnili jsme se 10. ročníku Ostravských dnů léčebné výživy.
Akce se konala 10. září v hotelu DUO v Beskydech a byla určena pro nutriční terapeuty, zdravotní sestry, lékaře a byla registrována u CAS a CLK.
Byla pořádána ostravskou Vítkovickou nemocnicí a.s. ve spolupráci se vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL s odborným garantem akce prof. MUDr. Zdeňkem Zadákem, CSc.
Téma: obezitologie, bariatrie, výživa pacientů před a po operačním výkonu, onkologie, výživa dětí, výživa seniorů.

 

Úspěšná výstava ZEMĚ ŽIVITELKA 2015 České Budějovice

3.9.2015

Ve dnech 27. 8. - 2. 9. 2015 se uskutečnila oblíbená a vyhledávaná výstava ZEMĚ ŽIVITELKA, která se každoročně v tomto čase koná na českobudějovickém výstavišti.

Bylo nám ctí, že jsme se mohli zařadit mezi vystavovatele. A jelikož bylo horké počasí, byl náš stánek v obležení návštěvníků.

Čepovali jsme chlazené přírodní šťávy VITAMINÁTOR, které byly tím pravým lahodným osvěžením.

Zákazníci si mohli také zakoupit 2 litrové, 3 litrové nebo 5  litrové balení domů. Velké oblibě se těšily kelímky Fresh party, které dodáváme nejen do školských zařízení a senior center, ale také nemocnic, restaurací, kaváren apod.

Velký zájem vzbudil i školní automat se zdravou svačinkou, který obsahuje naše přírodní šťávy. Chtěli jsme veřejnost seznámit s tím, jak tento automat vypadá, jak funguje a co obsahuje. 

Pokud tento automat, či naše výrobky ve školách nemáte a máte o ně zájem, kontaktujte nás na info@vitaminator.cz

 

Výstavu ZEMĚ ŽIVITELKA můžeme hodnotit jako velmi úspěšnou, už krásným počasím, množstvím vystavovatelů, ale především návštěvníků. Bylo postaráno i o pestrý kulturní program.

Naviděnou na příštím ročníku výstavy ZEMĚ ŽIVITELKA České Budějovice!

Moštování - služba pro veřejnost

1.9.2015

nabídka moštování

Exkurze dětí do sadů

1.9.2015

Cílem exkurzí je seznámení dětí s pěstováním a zpracováním českého ovoce  a zeleniny v reálném prostředí zemědělské farmy Vitaminátor v podhůří Jeseníků. Exkurzí bylo několik a probíhaly v době období zrání ovoce - červen.

Tyto exkurze byly součástí dotačního programu Ovoce a zelenina do škol. Každá škola zapojena v projektu Ovoce do škol prostřednictvím Happysnacku má možnost využít tuto nabídku i na období září - říjen.

Fotografie z exkurzí naleznete zde.

 

 

Země živitelka 2015

27.8.2015

Země živitelka 2015 (27. 8. - 1. 9. 2015 České Budějovice)

Navštivte náš stánek na českobudějovickém výstavišti mezi pavilony Z1 a T (vedle pódia) a přijďte ochutnat prvotřídní lisované šťávy Vitaminátor.

Velké oblibě se nyní těší kombinace Jablko-Malina a Jablko-Rakytník.

Vyzkoušejte i Vy!

Naviděnou na našem stánku.

Výživa dětí

17.7.2015

Podporujeme školní stravování dětí! Ve spolupráci s organizací Výživa dětí, se snažíme dodávat do škol co nejkvalitnější produkty vhodné pro školský trh !

 

Poradenské centrum Výživa dětí Garant projektu Happysnack je Poradenské centrum Výživa dětí.

Desatero výživy dětí

  • Dopřejte dětem pestrou a rozmanitou stravu, bohatou na ovoce a zeleninu, celozrnné potraviny, mléčné výrobky, ryby a drůbež.
  • Nenechte děti se přejídat, ale ani hladovět – jíst by měly pravidelně 5-6x denně; velikost porce přizpůsobte jejich růstu, hmotnosti a pohybové aktivitě.
  • Dodávejte dětem pravidelně kvalitní zdroje bílkovin (drůbeží a rybí maso, luštěniny, cereálie).
  • Několikrát denně dětem podávejte mléčné výrobky, přednostně polotučné.
  • Upřednostňujte kvalitní rostlinné tuky a oleje před živočišnými tuky.
  • Učte děti střídmosti v konzumaci cukru, sladkostí a slazených nápojů. Sacharidy by děti měly přijímat hlavně z cereálií, ovoce a zeleniny.
  • Nedosolujte již hotové pokrmy; sůl a solené potraviny dětem nabízejte jen výjimečně.
  • Naučte děti správnému pitnému režimu, měly by vypít alespoň 1,5 až 2,5 litry tekutin denně.
  • Učte děti zdravému způsobu života svým vlastním příkladem a aktivně se zajímejte o to, co jedí mimo domov.
  • Pravidelně konzultujte zdravotní stav dítěte (hladinu cholesterolu, krevních tuků, krevního tlaku, nadváhu aj.) s jeho praktickým lékařem.

A jedna rada na závěr:

Učte děti uplatňovat právo na aktivní volbu potravin. Učte je přemýšlet o jejich výživě a o tom, jak ji správně ovlivňovat. Mají-li děti možnost si vybírat, ať je to spíše čerstvé ovoce a zelenina a omezení smažených pokrmů a konzerv, přesolených či naopak přeslazených pochutin.

 

Zdroj: http://www.happysnack.cz/poradna/garant-projektu-doporucuje/

Certifikace HACCP

9.7.2015

Zdárně jsme zvládli certifikační audit na systém kritických bodů HACCP při výrobě našich jedinečných produktů ;)

Certifikační orgán systému managementu TÜV SÜD Czech s.r.o. potvrzuje, že společnost Vitaminátor s.r.o. zavedla a používá systém kritických bodů HACCP v oboru výroba 100% vylisovaných šťáv z ovoce nebo z ovoce a zeleniny.

Na základě vykonaného auditu, zprává č. 08.274.377 bylo prokázáno splnění "Všeobecných požadavků na systém analýzy nebezpečí a stanovení kritickýh bodů a podmínek pro jeho certifikaci".

 

 

179. Žofinské fórum

26.5.2015

Opět jsme měli možnost se účastnit konference na Žofíně na téma Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie. S aktuální situací v zemědělském a potravinářském resortu seznámil přítomné v úvodní prezentaci ministr zemědělství Marian Jurečka.

"V rámci konání fóra připravila Agentura NKL Žofín s.r.o. společenské setkání s občerstvením, na kterém probíhala další, neformální diskuse účastníků. V rámci tohoto společenského setkání bylo pro nás ctí prezentovat české výrobky, oceněné národní značkou kvality KLASA. Mezi další producenty, které jsme měli čest představit v rámci 179. Žofinského fóra, můžeme jmenovat společnost Vitaminátor s.r.o., která se rovněž prezentovala svými výrobky. Velmi si této spolupráce vážíme a všem svým partnerům děkujeme." cituje agentura NKL Žofín s.r.o.

 

Potravinářská konference

15.4.2015

Je nám ctí, že jsme se mohli účastnit a prezentovat své produkty na odborné konferenci v Brně na téma ''Očekávaný vývoj potravinářského průmyslu v ČR a na Slovensku'', kde naší společnost reprezentoval majitel firmy pan Tomáš Soška.

Všichni účastníci mohli v rámci této akce naše produkty ochutnant.

Hlavními tematickými okruhy odborné konference byly zejména trendy a očekávaný vývoj potravinářského průmyslu. Své zkušenosti a názory předávali představitelé tohoto odvětví, byly zmiňovány úspěšné strategie výrobců a dodavatelů, řešila se i otázka zvyšování produktivity potravinářských firem, potravinová bilance či nákupní zvyklosti v ČR.

VELIKONOČNÍ NADÍLKA !

24.3.2015

Čerstvé šťávy fungují jako životabudič

2.3.2015

Možná vás také trápí špatné zažívání, alergie, nadváha, únavový syndrom, bolesti hlavy a kloubů či bolestivá menstruace. Vůbec se přitom nemusí jednat o závažný zdravotní problém, ale o přetížení organismu v důsledku špatného životního stylu. K nápravě tedy nepotřebujete žádné léky ani zázračné doplňky stravy. Postačí vám k tomu odlehčená strava plná vitamínů, fytoživin, vlákniny a dalších prospěšných látek.

Dnešní strava většiny lidí tělo spíše zanáší škodlivinami a ničí jeho samoozdravné procesy. Detoxikace organismu tedy spočívá v podpoře jeho přirozeného čisticího procesu. Vyvážený a odlehčený jídelníček dokáže doslova zázraky.

Obohatit tento odlehčený jídelníček lze i o čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, které lze různě kombinovat. Záleží jen na chuti jednotlivce nebo dostupných surovinách. Dobré je ale dodržovat poměr konzumovaných šťáv. Zeleninové šťávy by měly být upřednostňovány a měly by tvořit 3/4 denního příjmu, zatímco ovocné šťávy jen 1/4.

"Zeleninové šťávy se mohou do jídelníčku zařadit kdykoli během dne"

Ovocné šťávy se doporučuje konzumovat v první polovině dne. Kromě jiného jsou totiž zdrojem sacharidů (jednoduchých cukrů), které jsou zapotřebí k podpoře regenerace svalů i celého organismu po fyzickém výkonu, při redukci či detoxikaci. Velmi pozitivně působí i na výkon, zvládání stresu a psychiku obecně. Ovocné šťávy lze tak považovat za ideální ranní drinky. Pokud do šťáv navíc přidáte lžičku konopného nebo lněného oleje, je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Oleje pomohou se vstřebáním mikroživin rozpustných v tucích.

Zeleninové šťávy se mohou do jídelníčku zařadit kdykoli během dne. Mají zásaditou reakci, tudíž udržují správné pH organismu. Naše krev musí mít stabilní a lehce zásadité pH 7,4. Nerovnováha v pH naší krve vzniká kvůli jídlu, pití a také stresu. Jakmile nám kvůli nevhodně složenému jídelníčku klesne pH krve pod 7,3, naše tělo musí víc pracovat, aby zvládlo nával kyselosti. Mnozí odborníci pak nerovnováhu pH viní z celé řady nemocí (obezity, vředů, cukrovky apod.).

K udržení optimálního pH krve by se z 80 % procent měla konzumovat jídla, která jsou zásadotvorná. Minimálně 50 % jídelníčku by tedy měla tvořit zelenina.

„K dlouhodobé detoxikaci je nejlepší mix z brokolice, kapusty, lilku, špenátu, řapíkatého celeru, chřestu, kedlubny, okurky, mrkve, celeru a červené řepy. Dle principů tradiční čínské medicíny přidáváme stroužek česneku, čtvrtinu cibule a zázvor, aby nás šťávy kvůli termickému účinku moc neochlazovaly. A pijte alespoň jednu sklenici denně (min. 0,4 dcl). Dodá tělu vitamíny, minerály, fytoživiny, enzymy a sníží chuť na sladké,“ radí výživový specialista Martin Škába.

Proč pít šťávy

„Hlavní výhoda čerstvých ovocných a zeleninových šťáv je v rychlosti vstřebání živin do těla. Během 10–20 min po vypití zažijete obrovský příval energie. Nic jiného než šťávy vám tak rychle do těla nedodá energii! Vyzkoušejte a uvidíte,“ dodává Škába.

 

Zdroj: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/361649-cerstve-stavy-jez-procisti-organismus-a-funguji-jako-zivotabudice.html

Spolupráce s portály SKLIZENO a ROHLÍK

8.2.2015

 

Velmi si ceníme funkční spolupráce internetových portálu na nákup produktů ve specializovaných farmářských prodejnách nebo přímo přes internet s dovozem do 90 minut až do domu. 

Více informací na:  http://www.sklizeno.cz/farmari-dodavatele/mosty-sirupy-a-palenky/vitaminator

                                 https://www.rohlik.cz/

 

Spolupráce s MyFoodMarket s.r.o.

9.1.2015

Myfoodmarket se přizpůsobuje Vašim potřebnám, a proto je každý obchod trochu jiný:

Na Zvonařce pořídíte týdenní nákup, na Holandské si dáte dobrý oběd a ve Vaňkovce zase seženete netradiční dárek nebo rychlou svačinku. Pokud se vám vůbec nechce ven, máme pro vás e-shop s rozvozem zdarma.

MANIFEST MYFOODMARKET

MILUJEME DOBRÉ JÍDLO

Jsme mlsní a také hodně zvědaví. Zajímá nás kdo, z čeho, kdy a jak vypěstoval, odchoval či vyrobil to, co jíme. Poznáme kvalitu a po vás chceme totéž. Společně pak můžeme dobré jídlo povýšit na kulinární zážitek.

DOBRÉ JÍDLO JE KUMŠT, ALE ŽÁDNÁ VĚDA

Proto vyprávíme příběhy šikovných farmářů, pekařů, zelinářů a dalších drobných producentů, kteří zkrátka umí a svému řemeslu dávají první poslední. Také věříme, že chemie patří do zkumavky, a ne na talíř.

JSME LOKÁLNĚ SVĚTOVÍ

Neustále ochutnáváme a porovnáváme. Obdivujeme tradiční lahůdky i vyhledáváme nové, a to jak domácí, tak ze světa. Chceme jíst české maso, francouzské sýry a italské prošuto.

POTĚŠENÍ JE NA VAŠÍ STRANĚ

Rádi bychom, abyste si užili každou návštěvu. Zkoumejte, ochutnávejte, ptejte se nás na cokoliv. Co víme, povíme. Co nevíme, zjistíme.

ROZUMNÝ NÁKUP

Plýtvání dobrým jídlem je podle nás osmý hřích. Nakupujte prosím tak, abyste měli dobrý důvod se k nám zase brzy vrátit. Rádi vás uvidíme a vy budete jíst vždy čerstvé a chutné jídlo.

DOBRÉ JÍDLO S DOBROU CENOU

Ať už si k nám zajdete na skvělý oběd nebo pro kus mladého, ale vyzrálého býčka, náš cíl je stejný – váš spokojený úsměv. Proto nabízíme dobré jídlo a pití za rozumnou cenu, která odpovídá jeho kvalitě, původu a lidské péči.

LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT

Milujeme dobré jídlo jako vy, a proto si přejeme, abyste se k nám často a rádi vraceli. Chceme vás inspirovat i naslouchat vašim přáním. Zkrátka aby nám to vydrželo, dokud nás plný žaludek nerozdělí.

VLASTNÍ VÝROBA

Naši kuchaři pro vás každý den připravují čerstvé snídaně, obědy a večeře. Protože používají špičkové suroviny, které sami prodáváme, výsledek stojí za to. Víme vše o jejich původu i složení, takže vám můžeme nabídnout vždy jen to nejlepší.

 

Zdroj.: http://www.myfoodmarket.cz/jsme-my-food/

Přání k Novému roku

1.1.2015

Děkujeme Vám za projevenou důvěru v uplynulém roce a do nového roku 2015 Vám přejeme hodně zdraví, štěstí, osobních i pracovních úspěchů. 

 

Vánoční desing

10.12.2014

Již nyní objednávejte i přes eshop! Potěšte sebe i své blízké zdravým produktem Vitaminátor. Ve vánočním obalu je k dispozici 5 druhů šťáv plných vitamínů. Vše pouze ve 2l balení !

Vánoční desing:

100% jablko

- Jablko - Hruška

Jablko - Řepa

Jablko - Černý rybíz

Jablko - Rakytník

Vánoční balení Vitaminátor

3.11.2014

Ježíšek teď dárky shání, aby splnil všechna přání.

Dovolujeme si Vám představit nabídku netradiční Vánoční kolekce našich ovocných 100% šťáv, jejíž filozofií je prožití Vánočních svátků ve zdraví. Udělejte radost sobě a svým blízkým, zaměstnancům či klientům a darujte jim příjemné chvilky se zdravým nápojem pod stromeček.

Tuto vánoční kolekci budeme distribuovat v tradiční čerstvé kvalitě od 27.11.2014

V případě, že Vás naše nabídka oslovila, neváhejte nás kontaktovat. Objednávky přijímáme 24 hodin denně. Veškeré další informace včetně cenově zajímavé nabídky Vám rádi sdělíme prostřednictvím naší e-mailové adresy  info@vitaminator.cz nebo telefonicky  na čísle +420 554 749 505.

S přátelským pozdravem pracovníci Vitaminátoru s.r.o.

 

Spotřebitelské testy ovocných šťáv

30.10.2014

Zamysleli jste se někdy nad tím, jaké mohou být rozdíly v kvalitě produktů mezi výrobci?

Produkty Vitaminátor pravidelně získávají ocenění od odborných komisí i v rámci spotřebitelských testů, nic se neutají, jsme pyšní na zásady, které při výrobě dodržujeme a dáváme zákazníkům to nejlepší !

Spotřebitelský test D-TEST:

Při minulém testování ovocných šťáv ve spotřebitelském testu jsme se umístili celkově na druhém místě. Mezi pasterovanými šťávami na místě prvním.

Test 100% jablko Vitaminátor a jeho hodnocení:

 „Mošt neobsahuje ani stopy patulinu nebo pesticidů. Při výrobě nebyl použit oxid šiřičitý.

Lehce zakalený mošt středně syté barvy, svěží ovocné vůně a výrazné jablečné chuti.

Méně kyselý, hodně sladký“.

Hodnocení Vitaminátor vydané v MF Dnes

V letošním roce jsme bohužel hodnoceni nebyli, ale stojíme si za tím, že naše kvalita výroby je stále na vysoké a nezměněné úrovni. 

https://www.dtest.cz/clanek-3828/test-jablecnych-dzusu-a-mostu-2014

REGIONFEST 2014

17.10.2014

Ve dnech 17.10.2014 - 18.10.2014 jsme se zúčastnili Regionfestu, který se konal na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Zájem o naše produkty byl značný.  DĚKUJEME.

Více informací ZDE

Proč užívat rakytník ?

6.10.2014

Proč užívat rakytník

Rakytník je rostlina, která má řadu příznivých účinků na zdraví a její využitelnost je opravdu široká. Rakytník řešetlákový se také občas díky svému vysokému obsahu vitamínu C a původnímu výskytu označuje jako citroník severu.Oranžové bobule obsahují mnohem více vitamínu C než třeba pomeranč a mnoho dalších léčivých látek. Rakytník se vyskytuje především v Číně, Nepálu, Indii i na Sibiři, může však růst téměř kdekoli, není náročný na pěstování.

Minulý rok jsme vysadili rakytník i u nás ve Vitaminátoru v počtu sazenic 500 ks. Proto již za dva roky budete moci zakoupit nejen naši lahodnou šťávu s rakytníkem, ale i bobulky z rakytníku.

rakytnik

Co rakytník obsahuje

Plody rakytníku jsou přirozeným koncentrátem nejen vitamínu C, ale i řady ostatních prospěšných látek - vitamínu A, B, D, F, K, P, aminokyselin, cukrů, tříslovin a silic. Aminokyseliny jsou nezbytné k udržování a obnově svalů, šlach, kůže, vaziva, nehtů a vlasů. Dále se účastní tvorby hormonů, enzymů a dalších prospěšných látek. Vitamín P posiluje kapiláry a také zabraňuje rozkladu vitamínu C a zvyšuje jeho působení. Právě tím je způsobena vysoká odolnost vitamínu C v plodech rakytníku, který se dobře uchovává i při sušení a tepelném zpracování. Plody dále obsahují kumariny a mnoho minerálních látek. Oranžově červené zbarvení plodů je podmíněno obsahem karotenoidů - vitamínů skupiny A rozpustných v tucích.

Účinky rakytníku

Posílení imunitního systému

I v dřívějších dobách byl rakytník často využíván pro celkovou podporu imunity a obranu proti vzniku různých nemocí. Již z předchozího výčtu prospěšných látek, jež rakytník obsahuje, je zřejmý jeho pozitivní vliv na obranyschopnost organizmu.

Příznivé účinky na pokožku

Rakytník velmi dobře působí na regeneraci pokožky. Z tohoto důvodu se používá k výrobě kosmetiky. Rakytníkový olej bývá užíván při poškození kůže i sliznic. Je vhodný při omrzlinách či popáleninách, dokáže tlumit bolest při naraženinách. Podporuje léčbu kožních onemocnění (akné, alergie). zamezuje vysoušení pokožky a zlepšuje její kvalitu, hodí se pro péči o citlivou pokožku dětí. Také zabraňuje vypadávání vlasů.

Vnitřnosti a zažívání

Rakytník při vnitřním užívání pozitivně ovlivňuje činnost jater, slinivky, podporuje hojení žaludečních a dvanácterníkových vředů, zlepšuje peristaltiku a dobře působí i při hemeroidech. Byly u něj též objeveny protinádorové účinky.

Zkusili jste užívat rakytník - ať již v jakékoliv jeho podobě? Jak jste byli s jeho účinky spokojeni? 

Napiště nám Vaše zkušenosti na facebook !

Zdroj: http://bylinky.zdrave.cz/proc-uzivat-rakytnik/

Nová služba moštování

24.9.2014

Přijeďte si k nám pro Vaší vlastní šťávu z Vašeho ovoce - nová služba moštování pro každého, nejen sadaře, za podmínek, kterým neuvěříte !

 

nabídka moštování

A je to TADY! Nová internetová prezentace Vitaminátoru plná šťávy

5.9.2014

Právě jsme spustili naší novou prezentaci - vše je v novém, svěžím designu, plném šťávy, stejně tak, jako náš VITAMINÁTOR! Narozdíl od webu, který je vymačkaný z kódů, je náše šťáva vymačkaná z čerstvého ovoce nebo zeleniny!

Strategie na talíři, která zásadně ovlivňuje zdraví jedince

14.8.2014

Pokud své tělo máme rádi, zákonitě přemýšlíme o jídle, které si vybíráme, protože zdraví začíná na talíři. Léto přináší dostatek čerstvých plodin, které organismu prospívají. Důležité je volit podle chuti, neboť nejzdárněji se zdravý životní styl udržuje, když jíme, co nám chutná. Zelenina a ovoce skutečně nabízejí širokou škálu chutí. Je z čeho vybírat.

Rozhodně by naší pozornosti neměly ujít čekankové puky, které u nás nejsou tolik známé jako třeba v Itálii, ale jsou jedním ze startérů metabolismu. Obsahují totiž hořčiny, které přispívají k lepšímu trávení. Čekanka pozitivně ovlivňuje funkci jater, žlučníku, slinivky. Obsahuje hořčík, draslík, vápník, železo, kyselinu listovou a vitamíny A a C. Navíc patří k nejsilnějším zásadotvorným potravinám.

Nejchutnější a nejúčinnější je za syrova. V teplém počasí osvěží, stačí sníst ji jen tak nebo přidat do salátů. Pozor! Čekanka na světle hořkne, proto se skladuje v temnu.

Ke snížení kyselosti organismu přispívá i červený meloun, udává se u něj pH až 9. Je bohatý na kyselinu listovou, která ovlivňuje krvetvorbu, dále na vitamín C a karoten. Právě teď je melounů všude dostatek. Nahradí mlsání, zažene chuť na sladké. Vhodné je dát si meloun jako poslední jídlo dne.

Říká se, že zásaditě na tělo působí i pohoda, láska, úsměv, relaxace. I tak se dá zbavovat „kyselosti“.

Nahraďte tablety jídlem

Všichni čas od času trpíme nadýmáním. Neustále na nás útočí reklama doporučující tabletky, prostřednictvím kterých splaskneme jako vyfouknutý balón. Vyzkoušejte obyčejný hlíznatý fenykl, tepelnou úpravou restováním nebo grilováním v troubě hlíza ztratí svoji palčivost, získá jemnost. Kromě toho tělu doplníte vitamín C a celou řadu minerálů. A vězte, že pravidelný přísun čerstvého fenyklu odstraní příčinu nadýmání, a ne pouze následky.

Místo tabletky vitamínu C je užitečnější zařadit v letních měsících dostatek zeleniny a ovoce. Ostružiny se poslední dobou objevují stále častěji na stáncích sezónního ovoce. Není divu, je to jeden z nejsilnějších antioxidantů. Tedy vydatně pomáhají k posílení imunitního systému. Flavonoidy, zejména antokyany v nich obsažené, příznivě ovlivňují řadu procesů v těle – ochraňují před slunečním zářením, zánětlivými procesy, působí příznivě proti ateroskleróze, zpomalují stárnutí, podporují erekci u mužů.

Vysoký obsah vitamínu C mají i červené papriky, rajčata, černý rybíz, avokádo, ředkvičky a další, to všechno je teď v obchodech.

Zelená pomoc při nadváze

Kedlubna není příliš oblíbená, možná pro svůj charakteristický pach a občas se vyskytující dřevnatost, která jí ubírá na chutnosti. Pro ni však hraje především to, že má zanedbatelnou kalorickou hodnotu, vysoký obsah vitamínů C, E, B a minerálů – hořčíku, vápníku, železa, draslíku, fosforu. Jsou v ní obsaženy látky, které regulují i hladiny hormonů, také produkci žluče a napomáhají lepšímu trávení. Největší sílu má syrová, ale moc dobře chutná i tepelně zpracovaná, a je dobré přidat i její mladé listy, jsou plné vápníku a vitamínu C.

Bulva celeru – zelenina, kterou většinou konzumujeme vařenou, ale mladá syrová je skutečně chutná. Nakrájená na kostičky se dá pojídat v průběhu celého dne. Celer má obdobné složení minerálů a vitamínů jako kedlubna i stejnou zanedbatelnou energetickou hodnotu. Navíc jeho močopudné účinky zabraňují zadržování vody v těle, blahodárně působí na otoky. Nezanedbatelný není ani jeho antibakteriální vliv na střeva. Blahodárný vliv celeru na mužskou potenci je nezpochybnitelný.

Cuketa má vysoký obsah vody (až 90 procent), je chutná i syrová. Když chceme zahnat hlad jídlem nízké kalorické hodnoty, mějme ji po ruce. Nejcennější na ní je poměrně vysoký obsah draslíku, takže opět ovlivňuje hospodaření s vodou v těle. A potom její obsah karotenu, který podporuje ochranu proti slunečnímu záření, což se právě v létě hodí.

Co říct na závěr? Podle našeho jídelníčku odhadneme, jaké nemoci nás v budoucnu čekají. Tělo pracuje na pohon, který mu dodáme. Když toužíme, aby sloužilo co nejdéle, nasměrujme svou pozornost k tomu, co jíme.

Sedm doporučení pro podporu těla:

1. Přestat pít slazené nápoje, využívat v letním období bylinkových čajů (máta, meduňka, ostružinové listí), šťáv ze sezónního ovoce a zeleniny.

2. Naučit se jíst i určitý podíl syrové zeleniny. Najděme si tu, která nám bude chutnat, a jezme ji obdobně, jako bychom chroustali sušenky nebo chipsy. Náš tip: celer, mrkev, cuketa, kedluben, meloun.

3. Důležité je jíst v klidu, bez spěchu. I zdravá potravina se stává nezdravou, když ji sníme v rychlosti a ve stresu.

4. Snažit se, aby zelenina a ovoce tvořily polovinu denní skladby potravin.

5. Omezme solení a nahraďme ho čerstvými bylinkami – bazalkou, petrželkou, bobkovým listem, koriandrem, rozmarýnou nebo třeba listy lichořeřišnice.

6. Preventivně nedávejme do košíku, co není zdravé. Nemůžeme totiž sníst, co doma není. Zkrotíme tak svoji touhu v samotném začátku.

7. Vyplatí se zkoušet stále nová zeleninová jídla, obohatíme tím náš jídelníček a tělu dodáme, co potřebuje.

 

Zdroj: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/344298-strategie-na-taliri-ktera-zasadne-ovlivnuje-zdravi-jedince.html

České ovocnáře jímá děs z polských jablek

13.8.2014

Neklidné dny nyní zažívá mnoho ovocnářů v Česku. I když to vypadá, že jablek se letos urodí vcelku dost, řada z nich se bojí přebytku polských jablek, která v důsledku ruského embarga na produkci ze zemí Evropské unie neskončí na ruském trhu

„Do České republiky míří z Polska ročně 30 tisíc tun, do Ruska asi 750 tisíc. Takže kdyby nás Poláci jablky zaplavili, jim to problém nevyřeší a nám to rozhodí trh,“ varuje Martin Ludvík, předseda Ovocnářské unie ČR.

Problémy ve střední Evropě

Polsko, které po vstupu do EU v roce 2004 zvedlo produkci jablek o 50 procent, takže dnes odtud pochází každé třetí jablko vypěstované v Evropě, se zatím soustřeďovalo výhradně na vývoz do Ruska. Ludvík se obává, že největší problémy bude mít střední Evropa – kromě Česka i Slováci, Maďaři nebo Němci.

„Dopad bude velmi dramatický. Ceny jablek výrazně klesnou, řada pěstitelů se dostane do ekonomických problémů,“ uvedl.

Ovocnáři ve středních Čechách potvrdili, že úroda právě dozrávajících jablek nebo švestek je celkem solidní. Na peckoviny se soustřeďuje například Farma Lotouš na Kladensku.

„Letos to byla hrůza s meruňkami nebo broskvemi, ty pomrzly. Pozdější třešně a nyní švestky jsou dobré a úroda je slušná,“ řekla Právu Ilona Hořejší z Farmy Lotouš nedaleko Slaného. Připouští ale, že tlak na cenu je značný.

Lidé si jezdí na farmu

„Jsme malá farma, prodáváme lidem přímo, ne přes řetězce a tlak je pořád, je to tak na hranici únosnosti, kdy nám nezbývá moc na investice. Pokud přijde ještě větší tlak na cenu kvůli dovozu z Polska, tak to už bude neúnosné, toho se opravdu děsíme,“ řekla Hořejší.

Pozitivní ale podle ní je, že se přece jen v Čechách zlepšuje kultura a lidé se víc soustřeďují na kvalitu. „Je to znát, že na ni začínají víc dbát a raději přijedou přímo na farmu, než aby nakupovali v supermarketu. Stále víc poznávají, že je lepší sníst sice trochu zkroucenou, ale zdravou mrkev, než aby kupovali ovoce a zeleninu na pohled v dokonalém stavu, jeden kousek jako druhý, za kterým se ale skrývá spousta chemie,“ dodala Hořejší.

Na tahu je EU

Martin Ludvík ale upozorňuje, že řešení problému není pouze v apelování na zodpovědnost spotřebitelů, aby kupovali místní produkty.

„Na tahu je nyní EU. Musí přijít s řešením a nástroje pro to má. Jsou jimi kompenzace za to, že část produkce jablek bude použita k nepotravinářským účelům, nebo nebude sklizena. Pokud by se v Evropě 10 procent produkce jablek zlikvidovalo či nesklidilo, kompenzace budou menší škodou, než když celá produkce cenově spadne a zlikviduje systém,“ dodal Ludvík.

„Dovoz lacinějšího zboží samozřejmě představuje pro domácí producenty problém, obchodní řetězce přirozeně koupí od toho, kdo je nejlevnější,“ řekla Právu sadařka Jana Zikmundová z Nebílov na Plzeňsku. „My si naštěstí většinu ovoce prodáváme nebo zpracováváme sami – moštujeme, sušíme, vyrábíme marmelády,“ podotkla.

Letošní úroda bude podle Zikmundové velice slušná, zvláště v porovnání s nevydařenou loňskou. „Minulý rok jabloně špatně odkvetly, bylo studené jaro. Letos bude sklizeň až na jednu odrůdu nadprůměrná,“ doplnila Zikmundová.

 

Zdroj: http://www.novinky.cz/ekonomika/344911-ceske-ovocnare-jima-des-z-polskych-jablek.html

Dobrý den, víte, že bychom denně měli sníst 5 porcí ovoce a zeleniny? A víte, že každý litr přírodní šťávy Vitaminátor je vyroben z 1,7 kg ovoce a zeleniny? Dodržujte dostatečný příjem vitamínů s Vitaminátorem. :)